Programok, látnivalók

Kaba Városi Gyógyfürdő

kabagyogyfurdo1kabagyogyfurdo2

 

 

 Csendes, nyugodt környezetben tölthet kellemes napokat, aki a Kabai Strandfürdőt választja. A Városi Gyógyfürdő a város centrumában, a Református templom szomszédságában helyezkedik el, igényesen kialakított nyári bejáróval, rendezett parkosítással. A fürdő jelenleg négy medencével működik: vízforgató berendezéssel ellátott úszómedence, szintén vízforgatott gyermekmedence, valamint két különböző hőfokú termál medence. Mindkét medencében élmény-, illetve látványelemek működnek. A látványelem a sziklazubogó, élményelemek: nyakzuhany, derékmasszázs és pezsgőágy. A kabai 47 °C-os hévíz alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, mely összetételénél fogva mozgásszervi, elsősorban csípő- és térdízületi megbetegedésekre, betegségek kezelésére alkalmas.

kabagyogyfurdo3

kabagyogyfurdo4

 

 

 

 

Hajdúszoboszló Aquapalace 

Aqua-Palace Fedett Élményfürdő Hajdúszoboszlón, Európa legnagyobb fürdőkomplexumának részeként jött létre. Az élményfürdő 15000 m2-en, 1600m2 vízfelülettel, egyszerre 1000 fő befogadására alkalmas.

tenger 500 439 20100317112603 868Az Aqua-Palace szolgáltatásai:
Élményfürdőrendszer mindazoknak, akik különleges, tematikusfürdőmiliőre, egyedi wellness élményekre vágynak: trópusi fürdő, jégbarlangfürdő, mozi-fürdő, Pávai termálfürdő, barlangfürdő, Római fürdő, Gangesz fürdő, tengeri fürdő. Gyermekvilág a kisbabás, kisgyermekes családoknak Magyarországon egyedülálló kínálat: bébi- és anyuka medence, bébiúsztató medence, gyermekfoglalkoztató, gyermekpihenő-terem, pelenkázó helyiség a legkisebbeknek családi medence, pezsgőmedence és 2 gyermekcsúszda, játszóház a nagyobb gyerekeknek. Szaunavilág az egészséges életmód híveinek: finn szaunák, gőzkamrák, infra szaunák, masszázs zuhany, merülő medencék. Privátfürdők  családoknak, baráti társaságoknak: 3 db privát fürdő egység jakuzzival, szaunával. 2 pályás állószörf a vízi sportok szerelmeseinek. Uszoda, kondicionáló terem, aerobic terem, 2 db squash pálya az aktív pihenés kedvelőinek. Beauty szalon, Relax szoba, fekvő és álló szolárium, Dermalife, thai masszázs, alternatív masszázsformák egy kis kényeztető wellness érzésre vágyóknak.

Észak-Alföld

Észak-Alföld térképA világon egyedülálló hortobágyi táj tökéletes simaságú pusztaság, Európa legnagyobb kiterjedésű épen maradt legelője. A táj sajátos, időtlen nyugalmat áraszt, a helybeliek úgy mondják, a puszta senkit nem hagy közömbösen: akit megérint a varázsa, menthetetlenül beleszeret, aki nem hallja meg a végtelen rónaság néma muzsikáját, az sohasem fogja szívébe zárni. Az Észak-alföldi régió ezerszínű arcát mutatja a látogatónak, aki felfedezni indul ezt a tájat. Sok-sok természeti, építészeti, kulturális gyöngyszem, csak erre a vidékre jellemző kincsek: a nap égette alföldi pusztaságok, a szépséges erdős, ligetes területek s a titkokat suttogó folyók éppúgy rabul ejtenek, mint az észak-alföldi fürdők felüdülést nyújtó gyógyvize, a régmúltat idéző, meghitt hangulatú szatmár-beregi templomok vagy a ... .... a büszke alföldi épületek. Felfedezésre csábítanak a népi hagyományok szülte jellegzetes kézművesremekek, a folklór táplálta dallamok, kóstolásra kínálkoznak az itteni sajátos ízek. A természet csodái nemcsak gyönyörködésre késztetnek, de túrázni, sportolni is hívnak: a folyók úszásra, vízi sportokra ösztönöznek, a rónák és a szatmári területek kitűnő terepet adnak a lovagláshoz, de gyalogosan vagy két keréken is boldogság felfedezni ezt a tájat.

Bővebben...

Tisza-tó

A Tisza-tó (régi elnevezése Kiskörei víztározó) Magyarország legnagyobb mesterséges tava. Heves megy DK-i szélén, Borsod-Abaúj-Zemplén; Hajdú-Bihar; Jász-Nagykun Szolnok megye határán fekszik. A tó feltöltése után tursiták kezdték látogatni a tavat, így a tó környékén elkezdődött a falusi turizmus kialakulása.

A tónak mára kialakult ökológiája, saját madárrezervátum működik benne.

 

 

Hortobágy

hortobagy1Debrecentől mindössze 36 km-re helyezkedik el.  Hortobágyi Nemzeti Park: az Unesco világörökség része a különleges pásztorkultúrája miatt.

 

 

 

 

Kaba

kaba központA város az Alföldön, Hajdú-Bihar megyében, a Hajdúság déli részén, a 4-es számú főút mellett található. Infrastruktúrája mind személygépkocsi, mind vasúti közlekedés szempontjából kitűnő (Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vasútvonal). Kitűnő fürdőhely, mely közvetlen szomszédságában taláható Hajdúszoboszló, Nádudvar, Püspökladány. 2002-ben a kabai termálvíz "gyógyvíz" minőséget kapott.

Bővebben...

Hajdúszoboszló

Az Ahajdúszoboszlólföld legismertebb fürdővárosa. Fő vonzereje a híres gyógyfürdő, a strand, az Aquapark, az Aqua Palace-ból álló fürdőkomplexum. Hajdúszoboszló Magyarország északkeleti részén található, Budapesttől 220,  Debrecentől 20 kilométerre, a Hortobágy szomszédságában. A városban az 1100 m mélyről feltörő 75 C fokos, magas gyógyhatású hévízre alapozva komplex gyógy­kezelés várja a gyógyulni, fürdőzni vágyó vendégeket. A gyógyvíz elsősorban reumás és ízületi betegségek, nőgyógyászati betegségek,  izomfájdalmak, gyulladások kezelésére alkalmas. A gyógyvízen kívül a kedvező éghajlat, a gyógyfürdő mikroklímája (levegőjének jódos-sós páratartalma), az évi napsütéses órák nagy száma, a közel 10 000 m2-es vízfelület, a 2002. évben teljesen felújított és közép-kelet Európában páratlan látvány­elemekkel kiegészített csodálatos szabadtéri strandja és Aqua Parkja, valamint a külföldi szabványoknak is megfelelő uszodája kellemes kikapcsolódást ígér minden kedves idelátogató vendég számára.

Bővebben...


Bejelentkezés